Sænkning af CO2-udslip i Madrid

Bæredygtig byudvikling

baeredygtighed

Infrastruktur
Når man taler bæredygtig byudvikling, er det vigtigt at afgøre, hvordan man vil gøre når nye arealer tages i brug eller byområder skifter anvendelse. Hermed er en velovervejet disponering af arealerne og en omhyggelig planlægning af infrastrukturen afgørende for, hvilken kvalitet områderne får på sigt.
De trafikale forhold skal være med til at styrke de bæredygtige visioner og gøre det attraktivt at benytte den kollektive trafik og andre miljøvenlige transportmidler frem for biler.

Omgivelser
Der tages hensyn til stedets kvaliteter, potentiale og relation til omgivelserne og landskabet med højde for eventuelle tekniske og retslige bindinger. Der lægges samtidig stor vægt på, at de karakteristiske træk danner afsæt for den fremtidige struktur for området.

Bebyggelse
Bebyggelsesplanerne gennemtænkes funktionelt og trafikalt med bygninger, veje, stier og parkering, fælles opholdsarealer og beplantninger med udgangspunkt i det liv, der udspiller sig i området eller skal udspille sig. Dette understøttes af boformer i forskellige størrelse og prisleje.

Byrumsstrategi
Når en by skal udvikles hænger det tæt sammen med byrumsstrategi. En byrumsstrategi kan omfatte placering og udvikling af kulturelle eller rekreative aktiviteter, trafikale anlæg og en mere detaljeret strategi for byrumsforbedringer og nyskabelser. Dette giver grundlag for politiske valg og økonomiske prioriteringer, hvilket samtidig giver kommunen et klart udgangspunkt for udvikling af de enkelte byrum mange år frem. Byrumspolitikker udarbejdes med forskellige aktiviteter, der kan skabe byliv hele døgnet og året rundt.

Konkluderende er en bæredygtig byudvikling, når man vil styrke den samlede bæredygtighedsprofil i et givent byudviklingsprojekt. Samtidig vil man skabe byområder, der er smukke, mangfoldige og oplevelsesrige at være i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sænkning af CO2-udslip i Madrid