En uge igen!

Sænkning af CO2-udslip i Madrid

Madrid har gjort en masse tiltag i kampen om at nedbringe CO2 niveauet.

Madrid har først og fremmest nedsat byens CO2-udslip ved at sænke energiforbruget radikalt – Madrid er Spaniens centrum, også hvad angår energiforbrug – for netop Madrid bruger mindre energi set i forhold til Spaniens gennemsnit.

indhold-debat-affald5

I Madrid udgør vedvarende energi i dag 20 % af det samlede energiforbrug – og det er i denne sammenhæng vigtigt at understrege, at Madrid satser på denne energiform – og byen Madrid er samtidig en af de første i Europa, som oprettede et bioethanol-anlæg.

I Madrid er de grønne områder blevet udvidet, og der er sket trafikale forbedringer. Ud over dette er der blevet bygget stormflodsbassiner, som skal sikre vandkvaliteten i floderne – og 150 km af flodsystemet i nærheden af Madrid er blevet genoprettet. Man har samtidig reduceret den organiske affaldsmængde med 50 %. Sammen med dette vil man styrke den offentlige transport yderligere samt forbedre de grønne områder, genanvende spildevand, effektivisere affaldshåndtering og bekæmpe forurening. Dertil vil man samtidig genrejse 15.000 hektar skov.

Hvis vi ser på hvilke specifikke grønne tiltage, som Madrid har tiltænkt i nedsænkning af CO2-udslippet, ser vi først og fremmest en kæmpe udvikling, når det gælder grønne arealer. Siden 1997 er de grønne områder i Madrid steget med 16 % – og nu udgør de grønne arealer ca. 8,2 %.

rio-madrid-ifhp-tour

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En uge igen!