Bæredygtig byudvikling

Specifikke tiltag

SUNRISE:

Madrids kommune har udviklet et boligbyggeri, som helt igennem er klasse A i energiforbrug ⇒ Denne har et minimalt forbrug af elektricitet, vand og varme + særlige skærme og afstande mellem en ydre membran og husets facade. Denne fantastiske bygning kaldes for SUNRISE.

SUNRISE er bygget sammen med en boulevard og en park, som er udviklet af kommunens kontor for bæredygtigt byggeri.

SUNRISE, boulevarden samt parken betegnes som en prototype på en bæredygtig bydel. Med denne bydel vil man bla. fremme udviklingen af bæredygtigt byggeri samt bruge denne bæredygtighed – samtidig vil man bruge denne som trækplaster til at skabe en stærk identitet for et nyt kvarter.

Øko-boulevarden:lufttræ1

På denne boulevard har man opført tre kæmpemæssige lufttræer – disse lufttræer er bygget som cylinderformede stilladser, hvor der vokser planter op ad – disse træer skal fungere som et selvstændigt lille økosystem.

Det første træ kaldes for klimatræet ⇒ Her er der installeret et rørsystem, som indtager luft, fører luften gennem vand og dermed nedkøler den og udstøder kølig og fugtig luft.lufttræ

Det andet træ kaldes for medietræet ⇒ Her kan man se film osv. på indersiden – mens der er plantet grønt på ydersiden.

Det tredje træ er et børne- og legetræ ⇒ Træet står midt på boulevarden og har store gynger
 hængende ned fra sig.

Hele boulevarden er belagt med genbrugsgummi, og alle træer er konstrueret af præfabrikerede materialer.

Gavia Park:

Denne park ligger for enden af boulevarden og dækker over et kæmpemæssigt areal. Denne park bruger, ligesom boulevarden, træerne som sin grundform. Men i stedet for lufttræer, kaldes vandløbene i parken for vandtræer – disse er formet som et geometrisk mønster.

Parken modtager tusindvis af liter af spildevand hver dag fra byen. Dette vand renses og bruges til at vande alt det grønne – disse planter producerer ilt, og idet parken er så stor, er denne park en af Madrids største og vigtigste lunger.

Parken er bygget på bæredygtighedsprincipper med henblik på at skabe både ilt og vand.

aegege

untitled

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bæredygtig byudvikling